Kameraovervåkning til bensinstasjoner

Kameraovervåkning til bensinstasjoner

For mange bensinstasjoner er tyveri, svinn og pumpeavstikk store problemer. På årsbasis koster bare pumpeavstikk ca. 50 millioner kroner for bensinbransjen. Men det behøver ikke være noe stort problem for din stasjon.

Bensinstasjoner egner seg nemlig ypperlig for overvåkning ved hjelp av sikkerhetskameraer. Ikke bare har det forbyggende effekt, men hvis du fanger ugjerningen på film er det en smal sak å kreve inn pengene – for eksempel i samarbeid med et selskap som Pixima, som spesialiserer seg på å hjelpe bensinstasjoner med å få slike beløp fakturert, sendt til inkasso hvis det behøves, og til slutt betalt.

Kameraovervåkning kan dessuten hjelpe deg som eier en bensinstasjon med å begrense tyveri og svinn inne i butikken, samt hærverk og vandalisme.

Oppsummert: Fordeler ved overvåkningskamera på en bensinstasjon

  • Forebygger tyveri, hærverk og pumpeavstikk. Folk er mindre tilbøyelige til å stjele når de vet de blir filmet.
  • Bildebevis. Når noen er frekke nok til å stikke av, har du muligheten til å identifisere dem og forfølge dem rettslig.
  • Fjernovervåkning. Hold et øye med flere stasjoner fra hvor som helst i verden.
  • Bedre image. Synlige kameraer og mindre vandalisme bidrar til at ærlige kunder føler seg trygge.

Hva må du tenke på når du skal installere kameraovervåkning på din bensinstasjon?

Når du kameraene skal installeres på stasjonen din er det mange feller å gå i.

Installeres kameraene feil – eller bare lite gjennomtenkt – kan du gå glipp av viktig bildebevis på grunn av lite gjennomtenkte plasseringer.

Altfor ofte ser vi at dårlige kameravinkler, billige kameraer, refleksjoner og motlys gjør kameraene nærmest ubrukelige når det virkelig teller.

Så lenge du ser videoovervåkningen som en investering, er det da normalt en god investering å bruke en fagperson til å installere og vedlikeholde kameraene. Ellers risikerer du å kaste bort pengene.

Ta kontakt

Lurer du på å få hjelp eller råd? Send inn skjemaet under, så tar vi kontakt for å svare på eventuelle spørsmål du måtte ha, gi deg vår beste anbefaling, og la deg vite hva du må regne med å investere.